Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Przy braku akceptacji nie będziemy mogli zapewnić prawidłowego funkcjonowania naszego serwisu.
Loading...

Łosoś z kołderką

Łosoś pieczony z kołderką ze śmietanki.

Składniki:

  • filet z łososia
  • sól Rybaka Fritza
  • śmietanka 30%

Dodatkiem do obiadu może być tak jak u mnie pieczona cukinia i kasza owsiana.

Rybę układamy na papiarze do pieczenia. Smarujemy śmietanką a następnie przyprawiamy solą do ryb Rybaka Fritza. Jeśli ktoś lubi pikantniejszą można ją jeszcze posolić. Pamiętajmy, żeby ryby nie kropić cytryną przed pieczeniem. Cytryną skrapiamy rybę zawsze po upieczeniu bądź usmażeniu. Śmietanka na rybie spowoduje, że jest ona bardzo soczysta pomimo, że pieczemy ją bez przykrycia.

Cukinię dla wygody układamy na tej samej blasze. Skrapiamy oliwą z oliwek i przyprawiamy solą kwiatową Ogrodniczka.

Pieczemy wszystko ok. 20 minut w temperaturze 180-200 stopni.

Smacznego!!!

 

 

Logowanie

utwórz nowe konto